By Dieter
Version 1: Coconut base
50 ml plant-based milk (can use your own) / Milchalternative
2t lemon juice / Zitronensaft
200ml coconut butter / Kokosöl
100ml other oils (e.g. mix of sunflower and olive) / andere Öle (z.b. Sonnenblumen / Oliven)
salt to flavour / Salz je nach Geschmack
1t nutritional yeast / Hefeflocken
Combine and mix the plant-based milk and the lemon juice, and let it sit to curdle (though not much might happen). Melt the coconut butter until it is soft (not boiling), and mix in the other oils you are using. Combine the liquid oils with the curdled milk, and mix well. Stir in the salt and the nutritional yeast. Pour mixture into a glass container, and let it sit in the fridge until it is firm.
Die pflanzliche Milch und den Zitronensaft verrühren und zum Gerinnen stehen lassen (wobei manchmal nicht viel passiert). Schmelzen Sie die Kokosnussbutter, bis sie weich ist (nicht kochen), und mischen Sie die anderen Öle hinzu. Kombinieren Sie die flüssigen Öle mit der geronnenen Milch, und vermischen Sie sie gut. Das Salz und die Nährhefe einrühren. Gießen Sie die Mischung in ein Glasgefäß und lassen Sie sie im Kühlschrank stehen, bis sie fest ist.
Version 2: Cauliflower base
1/2 cauliflower / Blumenkohl
2T olive oil / Olivenöl
1T coconut butter / Kokosöl
4T water / Wasser
2T rice vinegar / Reisweinessig
2T oats / Haferflocken
1T nutritional yeast / Hefeflocken
1t salt / Salz
1/2t sugar / Zucker
Boil the cauliflower until it is soft. Add all ingredients into a blender and mix until creamy. Let it set in the fridge.
Den Blumenkohl kochen bis er fest ist. Dann alle Zutaten in den Mixer geben, und pürieren bis es cremig ist. Die Butter im Kühlschrank fest werden lassen.
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