For the donuts / die Donuts:
Based on this recipe: https://cooking.nytimes.com/recipes/1021721-vegan-doughnuts
Ingredients
• 1 packet active dry yeast (2 1/4 teaspoons)
• ¼ cup/50 grams plus 1/4 teaspoon granulated sugar
• ¼ cup/60 ml lukewarm water
• ¾ cup/180 ml almond milk
• 5 tablespoons/70 grams vegan butter
• 1 teaspoon pure vanilla extract
• ½ teaspoon fine sea salt
• ¼ cup/65 grams almond butter
• 3 cups/385 grams all-purpose flour
• Vegetable oil, for greasing the bowl and for frying
• ¼ cup/50 grams plus 1/4 teaspoon granulated sugar
• ¼ cup/60 ml lukewarm water
• ¾ cup/180 ml almond milk
• 5 tablespoons/70 grams vegan butter
• 1 teaspoon pure vanilla extract
• ½ teaspoon fine sea salt
• ¼ cup/65 grams almond butter
• 3 cups/385 grams all-purpose flour
• Vegetable oil, for greasing the bowl and for frying
Recipe
- Mix the yeast with the water
- Add the remaining ingredients except for the flour and beat with a hand mixer
- Add half of the flour and mix well, then another quarter and mix, and the final quarter and mix it well
- Let the dough rise for 1 hour
- Spread a little bit of flour on a clean surface, and touch it to your hands
- We shaped the doughnuts by hand (which means we did not have cut-out holes) - take a small ball into your palms, flatten it out, and use your thumbs to make the hole
- Fill a pot with ~4cm of oil and get it to a high (but not maximum) temperature
- Use a spatula to move the doughnuts from the floured surface into the oil; you will know when they are ready to turn but watching the inside of the hole turn golden; they will grow, so don't overfill the pot
- Flip over and fry on the second side
- Let them drip off and place them back on the clean surface
Basieren auf diesem Rezept: https://cooking.nytimes.com/recipes/1021721-vegan-doughnuts
• 1 Packung Trockenhefe
• ¼ cup/50 gr plus 1/4 Teelöffel weisser Zucker
• ¼ cup/60 ml Wasser
• ¾ cup/180 ml Mandelmilch
• 5 Esslöffel/70 gr Margarine
• 1 Teelöffel Vanille
• ½ Teelöffel Salz
• ¼ cup/65 gr Mandelbutter
• 3 cups/385 gr Mehl
• Sonnenblumenöl
• ¼ cup/50 gr plus 1/4 Teelöffel weisser Zucker
• ¼ cup/60 ml Wasser
• ¾ cup/180 ml Mandelmilch
• 5 Esslöffel/70 gr Margarine
• 1 Teelöffel Vanille
• ½ Teelöffel Salz
• ¼ cup/65 gr Mandelbutter
• 3 cups/385 gr Mehl
• Sonnenblumenöl
Rezept:
- Vermische die Hefe mit dem handwarmen Wasser
- Füge alle weiteren Zutaten ausser dem Mehl hinzu, und vermische es mit einem Handmixer
- Füge die Hälfte des Mehls hinzu, vermisch gut mit dem Handmixer, dann vermische ein weiteres Viertel des Mehls, bevor das restliche Mehl
- Lasse den Teig für 1 Stunde wachsen
- Streu ein bisschen Mehl auf eine glatte Oberfläche und auf die Hände
- Forme die Donut mit den Händen: nimm einen kleinen Ball in die Handflächen, mach es flach, und stich das Loch mit den Daumen
- Fülle einen Topf mit ca 4cm Öl und erhitze es zu einer hohen (aber nicht maximum) Temperatur
- Lege die Donuts mit einer Spatula in das Öl; die Donuts wachsen im Öl der Topf darf also nicht zu voll sein
- die Unterseite ist fertig sobald die Innenseiten des Loches golden sind; drehe sie um und frittiere die andere Seite
- Lass das Öl abtropfen und lege die Donuts zurück auf die Oberfläche
For the glaze / für die Glasur:
2 tablespoons of margarine / 2 Esslöffel Margarine
1 tablespoon of brown sugar / 1 Esslöffel brauner Zucker
1 tablespoon of maple syrup / 1 Esslöffel Ahornsirup
2 tablespoons of non-dairy milk / 2 Esslöffel Pflanzenmilch (we used chocolate oatley)
6 tablespoons of icing sugar / 6 Esslöffel Puderzucker
Melt the margarine with the brown sugar, maple syrup, and non-dairy milk in a pot. Stir until the sugar is dissolved. Remove from the heat. Add the icing sugar and stir until everything is dissolved. Dip one side of the doughnuts into the glaze - and serve them!
Schmelze die Margarine in einem Topf zusammen mit dem Zucker, Ahornsirup, und der Pflanzenmilch. Vermisch mit einem Schneebesen bis der Zucker aufgelöst ist. Nimm vom Herd, und rühr den Puderzucker hinein. Tauche eine Seite der Donuts in die Glasur - fertig zum Servieren!
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