based on a great recipe at BBC
- Prepare the marinade in a sealable container (potentially large enough to later store the finished bacon) by mixing together and shaking:
- Cut two packs of firm tofu (2x 200g) into thin slices - Spread some of the marinade on a large oven pan, drape the tofu slices next to each other on the marinade, and evenly spread the remaining marinade across the tops of the slices - Let the marinated tofu rest for 1 hour - Bake the marinated tofu in the oven at 150C / 300F for 20 mins, turn the slices over, and bake for another 5 minutes. Adjust baking times depending on how thin your slices are and on how crispy you want the bacon to be |
- Bereiten Sie die Marinade in einem verschließbaren Behälter vor (möglichst groß genug, um den fertigen bacon später aufzubewahren), durch mischen und schütteln von:
- 6 T Sojasauce
- 1,5 t geräucherter Paprika
- 1,5 T Ahornsirup
- 1,5 T Tomatenmark
- 1 Esslöffel Olivenöl
- Ein großes Ofenblech mit einem Teil der Marinade bestreichen, die Tofuscheiben nebeneinander auf der Marinade drapieren, und die restliche Marinade gleichmäßig auf den Oberseiten der Scheiben verteilen
- Den marinierten Tofu 1 Stunde lang ruhen lassen
- Den marinierten Tofu im Ofen bei 150 C / 300 F für 20 Minuten backen, die Scheiben umdrehen und weitere 5 Minuten backen. Die Backzeit anpassen je nachdem wie dünn die Scheiben sind und wie knusprig der bacon sein soll
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