Friday 17 March 2023

Cheesedurgers

by Dieter

makes 6 burgers

150g pilze / mushrooms
200g tofu (fest / firm)
3T walnüsse /walnuts
1T hefeflocken / nutritional yeast
1t salz / salt
1T pfeffer / pepper
2t geraucherte paprika / smoked paprika
1t gemüsebruhe wurfel / stock cube
1T leinsamen / ground flax seed
2T vital wheat gluten / Seitan-Gluten or flour/Mehl
4T sonnenblumen öl / sunflower oil
  • pilze frittieren im 2T öl und salzen
  • Walnüsse in einer Ziploc-Tüte klein walzen
  • Alle Zutaten (bis auf das Öl) in einer Schüssel mit den Händen verkneten, eventuell extra Mehl/Gluten hinzufügen
  • die paste in 2T öl frittieren bis beide seiten braun sind auf eine mittler hitze damit sie knusprig werden
Sammeln die durger mit slaw und 2 scheibe Character / Cheddar käse in ein typ brot.

How much protein? 4.6g from mushrooms, 26g tofu, 8g walnuts, 4.3g flax, 8g gluten = 50.9g total (8.5g/burger)

Alternative version: Sloppy D's
The Sloppy D version
The Sloppy D version

Instead of putting slaw on it after it is done having the cheese melted, pile on top: mustard, vegannaise, BBQ sauce, lettuce, tomato, and pepperoncinis. Eat with a knife and fork because it is messy!

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